op de hoogte blijven? vul hier uw emailadres in

Muziek beluisteren is een groep muziekliefhebbers die wekelijks onder leiding van musicoloog Michael Swolfs proeft van klassieke muziek. Zij gaan ook regelmatig samen, grondig voorbereid en aan een voordelig tarief, naar concerten. Om deel te nemen aan ‘Muziek Beluisteren’ heb je geen voorkennis nodig. Welkom op dinsdagmiddag van 14u-16u of (NIEUW!) dinsdagavond van 19u30u-21u30 (schoolvakanties uitgezonderd) in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Hemiksem.
www.academiehsn.be
Op maandagmiddag van 13u tot 15u en op maandagavond van 19u30 tot 21u30, kan u aansluiten bij een groep in de academie voor muziek en woord van Willebroek.
www.academiewillebroek.be

zondag 13 september 2015

Ontbijtconcert Willebroek

ter info: leerlingen die via Muziek beluisteren bestellen genieten van een voordelig tarief ( € 7,00)!

REDHERRING

SOPRAAN, BLOKFLUIT, GAMBA EN KLAVECIMBEL
G.F. HANDEL: SONATES EN CANTATES


ZONDAG 27 SEPTEMBER 2015
11.00 UUR (ONTBIJT VANAF 10.30 UUR)
€ 15 - € 14
KASTEEL BEL-AIR

Het ensemble Redherring werd in 2011 opgericht door Patrick Denecker. Redherring legt zich toe op het barokrepertoire waarbij het zowel bekende als onbekende 16de en 17de eeuwse werken wil spelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de historische uitvoeringspraktijken.
In Willebroek brengt Redherring een programma rond Georg Friedrich Händel met o.a. zijn vier bekendste blokfluitsonates (Opus 1) uit de jaren 1725-26. Deze sonates behoren tot het beste wat er voor blokfluit in de barok geschreven werd. De componist stond in hoog aanzien in het 18e eeuwse Londen en kreeg veel opdrachten. Bijgevolg moest hij soms door tijdgebrek economisch met zijn muziek omgaan. Daarom duiken een aantal thema’s uit deze sonates ook op in zijn succesvolle opera’s.
Naast de blokfluitsonates staan er een aantal, relatief vroege, cantates op het programma.

SOPRAAN: ANNELIES VAN GRAMBEREN
BLOKFLUIT: PATRICK DENECKER
GAMBA: KAORI UEMURA
KLAVECIMBEL: GUY PENSON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt dat je een bezoek brengt aan deze blog en dat je wil reageren. Ik publiceer jouw reactie zo snel mogelijk.
vriendelijke groet
M